Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

azsiai_tyukleves_720x370.jpg

Leves

Ázsiai tyúkleves

60 perc
60 perc

A tyúkot megmossuk, fazékba rakjuk és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Megsózzuk, kis lángon puhára főzzük. Amikor elkészült, a főzőléből kivesszük, bőrét lehúzzuk, húsát a csontokról lefejtjük és vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk, az előbbit fölaprítjuk, az utóbbit présen áttörjük. Az olajon mindkettőt megpároljuk, a pekándiót és a fűszereket rádobjuk. Kevergetve kissé megpirítjuk, majd a vékony karikákra vágott pórét a szójacsírával és a fölcsíkozott zellerlevéllel együtt hozzáadjuk, és együtt tovább pirítjuk. Ekkor kerül bele a csíkozott tyúkhús. Végül a tyúk főzőlevéből kb. 7 decit ráöntünk és jól kiforraljuk. A szójaszósszal és a citromlével pikánsra ízesítjük. Citromkarikákkal díszítve rakjuk az asztalra.

Összetevők

11 darab tyúk
22 fej vöröshagyma
33 gerezd fokhagyma
33 evőkanál olaj
55 dkg pekándió
22 mokkáskanál kurkuma
11 mokkáskanál citromfű
11 mokkáskanál reszelt gyömbér
11 arasznyi póréhagyma
22 darab zellerlevél
22 evőkanál szójaszósz
11 darab citrom