Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

jamaicai_hatszin_720x370.jpg

Főétel

Jamaicai hátszín

45 perc
45 perc

A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd egy lapos tálba fektetjük. A kakukkfüvet, a fokhagymát, a gyömbért és a kimagozott chili paprikát meg a fölaprított újhagymát mozsárban vagy egy kis tálban összedolgozzuk, majd a húsra kenjük. A szójaszószt, az ecetet, a barnacukrot meg az olívaolajat összekeverjük és a húsra öntjük. Jól átforgatjuk, majd letakarva, hűtőszekrényben egy éjszakát érleljük. Egy serpenyőt fölforrósítunk, majd a húst belefektetjük. Oldalanként kb. 4-5 perc alatt megsütjük, sütés közben kissé megsózzuk, megborsozzuk, majd tálra szedjük és pihentetjük. A visszamaradt olajban a hagymát meg a fölkockázott zellert megfuttatjuk. A paradicsomokat és a burgonyát kis kockákra vágva hozzáadjuk, a húslevessel fölöntjük és együtt puhára pároljuk, közben megsózzuk, megborsozzuk.

Tálaláskor a húst a raguval kínáljuk.

Összetevők

44 szelet marhahátszín
11 evőkanál kakukkfű
22 gerezd fokhagyma
11 darab gyömbér
11 darab chili paprika
22 szál újhagyma
22 evőkanál szójaszósz
22 evőkanál vörösborecet
33 evőkanál barnacukor
22 evőkanál olaj
11 fej vöröshagyma
11 darab zellerszár
22 darab paradicsom
1,51,5 dl marhahúsleves
22 darab burgonya