Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

indiai_rizses_csirke_720x370.jpg

Főétel

Indiai rizses csirke

60 perc
60 perc

A csirkecombok bőrét lehúzzuk, a húst megmossuk, lábasba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. A megtisztított, fölaprított gyömbérrel, a köménnyel, a szegfűszeggel meg a fahéjjal fűszerezzük, megsózzuk, és lefedve, kislángon puhára pároljuk. A hagymát megtisztítjuk, fél karikákra vágjuk, a vajon megpirítjuk, és a puha csirkét hozzáadva tovább sütjük. Ezután a húsra a főzőléből 1-1,5 decit rámerünk, a pirospaprikával, a kardamommal meg a sáfránnyal fűszerezzük, a rizst belekeverjük. Kislángon, 4-5 perc alatt szinte a zsírjára sütjük, végül a mandulával meg a mazsolával gazdagítjuk.

Összetevők

2525 dkg rizs
44 darab csirke felsőcomb filé
11 darab gyömbér
11 kiskanál köménymag
22 darab szegfűszeg
11 fej vöröshagyma
1010 dkg vaj
11 kiskanál pirospaprika
33 darab kardamom
11 mokkáskanál sáfrány
33 dkg mandula
33 dkg mazsola