Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

hussal_toltott_tortellini_tarkonyos_hollandi_martassal_720x370.jpg

Főétel

Hússal töltött tortellini hollandi mártással

30 perc
30 perc

A tortellinit forrásban lévő, enyhén sós, olajos vízben kifőzzük, meleg vízzel leöblítjük, jól lecsöpögtetjük. A mártáshoz a tojássárgáját habverővel simára keverjük, a tejszínt hozzáöntjük, majd vízgőz fölött, folyamatosan kevergetve, mártás sűrűségűre főzzük. Az olvasztott vajat belecsurgatjuk, majd kissé megsózzuk, megborsozzuk, a citromlével meg a finomra aprított friss tárkonnyal ízesítjük.

Tálaláskor a tortellinit serpenyőben, kevés olajon átforrósítjuk, tányérokra szedjük, majd a tárkonyos hollandi mártással meglocsoljuk. Friss tárkony levelekkel díszítjük.

Jó tanács: A hollandi mártás készítésénél nagyon fontos, hogy a vajat, mindig a végén adjuk hozzá, különben a laza, habszerű mártás gyorsan összeesik.

Összetevők

11 kiskanál tárkony
11 kiskanál citromlé
1010 dkg vaj
22 dl főzőtejszín
44 tojás sárgája
22 evőkanál olaj
5050 dkg húsos tortellini