Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

husos_tejfolos_kaposztafozelek_720x370.jpg

Főétel

Húsos-tejfölös káposztafőzelék

45 perc
45 perc

A hagymát aprítsuk fel. A megmosott húst vágjuk kis kockákra. A zsenge káposztát is vágjuk 2x2 cm-es kockákra. 1-2 ek olívaolajat hevítsünk fel. Szedjük rá a húst és a hagymát, sózzuk, a köménnyel és babérral fűszerezzük, majd fedő alatt 6-7 percig pároljuk, amíg a hús ki nem fehéredik. Majd szedjük rá a káposztát, és öntsük fel az 1 dl vízzel. Fedő alatt 15-20 perc alatt pároljuk meg az ételt. A tejfölt keverjük ki a keményítővel, majd habarjuk be vele az ételt. Utoljára 1 tk tárkonyecettel ízesítsük.

Összetevők

11 evőkanál olívaolaj
11 fej vöröshagyma
2,52,5 dl tejföl
22 darab babérlevél
11 dl víz
3030 dkg sertésfelsál
8080 dkg káposzta
11 teáskanál kukoricakeményítő
11 teáskanál tárkonyecet