Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

husos_karalaberagu_720x370.jpg

Főétel

Húsos karalábéragu

45 perc
45 perc

A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a forró olajon üvegesre sütjük. A darált húst hozzáadjuk, kevergetve 5 percig pirítjuk. Ezután megsózzuk, megborsozzuk, a bazsalikommal fűszerezzük. A kis kockákra vágott paradicsomot beledobjuk, a ketchuppal ízesítjük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ujjnyira ellepje. A karalábét vékonyan meghámozzuk, kisujjnyi hasábokra vágjuk, és a húshoz adjuk. Lefedve, kislángon 10-12 perc alatt roppanósra pároljuk. Tálaláskor fölaprított metélőhagymával megszórjuk.

Összetevők

11 fej vöröshagyma
55 evőkanál olaj
6060 dkg darált sertéshús
0,50,5 kiskanál só
0,50,5 mokkáskanál őrölt fekete bors
11 kiskanál bazsalikom
33 darab paradicsom
44 evőkanál ketchup
0,50,5 csokor metélőhagyma
44 darab karalábé