Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

hortobagyi_rakott_burgonya_720x370.jpg

Főétel

Hortobágyi rakott burgonya

60 perc
60 perc

A fölaprított vöröshagymát az olajon megfuttatjuk, majd a paprikával megszórjuk, és azonnal 1 deci vízzel fölöntjük. 3-4 percig pároljuk, majd a darált húst rádobjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és kevergetve 8-10 percig pároljuk. A burgonyát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, majd enyhén sós vízben, forrástól számított 5 perc alatt félpuhára főzzük. Leszűrjük és jól lecsöpögtetjük. Egy tűzálló tálat vékonyan kivajazunk. A burgonyát és a darát húst a tejföllel összeforgatjuk, majd a kivajazott tepsibe simítjuk. Tetejét a reszelt sajttal megszórjuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal, 25 perc alatt megsütjük.

Összetevők

55 evőkanál paradicsom
11 fej vöröshagyma
11 kiskanál pirospaprika
5050 dkg darált sertéshús
33 dl tejföl
8080 dkg burgonya
2020 dkg trappista