Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

hidegen_fott_lazac_citromos_paprikamartassal_720x370.jpg

Főétel

Hidegen főtt lazac paprikamártással

15 perc
15 perc

A paprikákat, a hagymát, a fokhagymát nagyon apróra kockázzuk. Kifacsarjuk a citromok levét, és a kockázott zöldségekhez adjuk, sózzuk, borsozzuk. A lazacot vékony szeletekre vágjuk. Egy zárható tetejű műanyag vagy porcelán tálba öntjük a mártás levének a felét, és erre rakjuk egymás mellé a halszeleteket, esetleg több rétegben is. A mártás maradékával bevonjuk a halakat. Az edényt lezárjuk, és hűtőszekrényben másnapig érleljük, a citromlében „főzzük“.

Tálalás: 24 óra múlva tányérokra adagoljuk a halat, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk petrezselyemzölddel. Bagettet kínálunk hozzá. Néhány szem fekete olívabogyóval díszíthetjük a tányérokat.

Összetevők

44 darab lazacfilé
44 darab citrom
22 darab kaliforniai paprika
0,50,5 fej vöröshagyma
11 gerezd fokhagyma