Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

hatszinszelet_mustarmartasban_720x370.jpg

Főétel

Hátszínszelet mustármártásban

30 perc
30 perc

A hússzeleteket borssal, 1 ek mustárral bedörzsöljük, egy tálban egymásmellé fektetjük, és annyi olajat öntünk rá, amennyi ellepi. Így pácoljuk hűtőszekrényben 3-4 napig, miközben néhányszor megforgatjuk. A sütés napján a húst, miután kissé lecsöpögtettük, kiolajozott serpenyőben, közepesen erős lángon, oldalanként 3-3 perc alatt megsütjük. A mártáshoz a lisztet az olvasztott vajon megfuttatjuk, a 8 ek mustárt belekeverjük, a tejszínnel, a húslevessel meg a borral felengedjük, a zúzott fokhagymával és a finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Felforraljuk, majd a húsra öntjük, és csak 3-4 percig főzzük, amíg a mártás kissé be nem sűrűsödik. Párolt rizs illik hozzá köretnek.

Összetevők

44 szelet marhahátszín
22 mokkáskanál őrölt fekete bors
99 evőkanál mustár
11 evőkanál liszt
55 dkg vaj
22 dl főzőtejszín
22 dl húsleves
11 dl fehérbor
22 gerezd fokhagyma
11 csokor petrezselyem