Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

hatszin_tejszines_poreval_720x370.jpg

Főétel

Hátszín tejszínes póréval

35 perc
35 perc

A húst megmossuk, kissé kiklopfoljuk, majd a mozsárban összetört borókabogyóval és szegfűborssal bedörzsöljük, megsózzuk, és letakarva hűtőszekrényben legalább 1 órát érleljük.

Közben a póré külső leveleit lehúzzuk, megmossuk, majd kissé ferdén, vékonyan fölkarikázzuk. A fölhevített vajon kevergetve megpároljuk, a levessel felöntjük, felforraljuk, majd a liszttel elkevert tejföllel sűrítjük. Ha kell, utánasózunk.

A húst a forró sütőmargarinon oldalanként 6-6 perc alatt megsütjük, majd lecsöpögtetjük.

Tálaláskor a húst a mártással körülöntjük, köretként pirított burgonyát kínálunk hozzá.

Összetevők

44 szelet marha hátszín
22 kiskanál borókabogyó
22 mokkáskanál szegfűbors
11 csipet só
22 darab póréhagyma
1010 dkg vaj
33 dl húsleves (készülhet leveskockából is)
33 dl tejföl
22 evőkanál finomliszt
1010 dkg sütőmargarin