Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Főétel

Hátszín steak egzotikus ananász mártással

30 perc
30 perc

A hátszínt megmossuk, leszárogatjuk, majd a vastag, kissé zsírosabb hártyáját levágjuk. Négy egyforma, ujjnyi vastag szeletre vágjuk, sóval, borssal bedörzsöljük, majd tálba tesszük és annyi olajat öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Letakarva, hűtőszekrényben 1-2 napon át érleljük. Az ananászt meghámozzuk, torzsáját kivágjuk, majd kisebb kockákra aprítjuk, turmixgépben turmixoljuk, vagy merülő mixerrel pépesítjük. A vajat serpenyőben fölolvasztjuk, a cukrot kissé karamellizáljuk rajta. A tűzről lehúzva a meghámozott és a lereszelt gyömbért beledobjuk. A tűzre visszatoljuk, az ananászt hozzáadjuk, néhány percig pároljuk, majd az ananászlével fölöntjük. 2-3 percig forraljuk, majd a kevés vízzel elkevert keményítővel sűrítjük, végül a zöldborssal fűszerezzük. A húst az olajból kiemeljük, lecsöpögtetjük, majd fölhevített serpenyőben, vagy forró rostsütő lapon, oldalanként 5-6 perc alatt megsütjük. Természetesen ki-ki ízlése szerint kevesebb, illetve kicsit tovább is sütheti, csak arra kell vigyázni, hogy amennyiben túl sokáig sütjük, élvezeti értéke a jól átsütött cipőtalpáéval vetekszik. A serpenyőből kivesszük, néhány percig pihentetjük, majd pirított burgonyával kínáljuk. A pikáns ananászos mártást külön mártásos csészében kínáljuk mellé.

Jó tanács: Ha nincs időnk 3-4 napig pácolni a húst, tegyük a következőt: a hús minkét oldalát kenjük be olajjal, majd csomagoljuk szorosan zsírpapírba, és tegyük hűtőszekrénybe. Így elég csupán 3-4 órán át érlelni, igaz ezzel a módszerrel nem lesz annyira omlós, de azért ez is megteszi.

Összetevők

8080 dkg Prémium marha steak
11 darab ananász
55 dkg vaj
11 evőkanál cukor
22 dl ananászlé
11 kiskanál étkezési keményítő
11 evőkanál sós lében eltett zöldbors