Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

harcsafile_gorog_salataval_720x370.jpg

Főétel

Harcsafilé görög salátával

30 perc
30 perc

A halat 4 egyforma szeletre vágjuk és egyenként besózzuk. A borsot és a pirospaprikát a lisztbe keverjük, majd a halat beleforgatjuk, félretesszük.

A salátához a paradicsomot, a kígyóuborkát és a lilahagymát 2 centis kockákra vágjuk, ahogyan a sajtot is, és együtt egy tálba töltjük. Az olívaolajjal meg a citrom kifacsart levével meglocsoljuk, kissé megsózzuk, a kakukkfűvel fűszerezzük. Az olajbogyót beleszórjuk, letakarva behűtjük.

A halat a felforrósított olajon, közepes lángon 5-6 perc alatt megsütjük, lecsöpögtetjük.

Tányérokra fektetjük, majd a salátát mellé halmozzuk.

Összetevők

5050 dkg paradicsom
11 darab kígyóuborka
22 fej lilahagyma
2525 dkg feta vagy juhsajt
88 evőkanál olívaolaj
11 darab citrom leve
11 csipet só, őrölt fekete bors, kakukkfű a salátához
1010 dkg kimagozott, fekete olajbogyó
6060 dkg bőr nélküli afrikai vagy magyar harcsafilé
0,50,5 kiskanál só
11 mokkáskanál őrölt fekete bors
11 kiskanál pirospaprika
55 evőkanál finomliszt