Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Főétel

Harcsa brassói

30 perc
30 perc

A burgonya sütéséhez való olajat felforrósítjuk, majd a krumplit belerakjuk és 10 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a halat. A halfilét megmossuk, leszárogatjuk, majd kisujjnyi csíkokra vágjuk.

Az olajat felforrósítjuk, a halat rádobjuk, rázogatva, nagy lángon 3 perc alatt megpirítjuk. A zúzott fokhagymát hozzáadjuk, megsózzuk, és már kész is.

Tálaláskor a sült krumplit lecsöpögtetjük, ételízesítővel összerázzuk, majd tányérokra szedjük. A sült halat ráhalmozzuk, és azonnal tálaljuk.

Paradicsomsaláta, esetleg savanyúság illik hozzá.

Összetevők

6060 dkg bőr- és szálka nélküli harcsafilé
55 evőkanál olaj
44 gerezd fokhagyma
11 csapott kiskanál só
8080 dkg fagyasztott hasábburgonya
0,50,5 kiskanál ételízesítő por