Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Főétel

Halfilé bazsalikomos mártásban

20 perc
20 perc

A halfilét enyhén megsózzuk, lisztbe forgatjuk és egy kevés olajon, serpenyőben hirtelen megsütjük.

Egy kiolajozott tepsibe átszedjük. A paradicsompürét egy kevés vízzel összekeverjük és a serpenyőben, az olajon enyhén megpirítjuk. A megtisztított, felaprított hagymával, a zúzott fokhagymával, a bazsalikommal ízesítjük, megsózzuk.

Az így elkészített paradicsomos mártást a halszeletekere öntjük.

Előmelegített sütőben, közepes lánggal 4-5 percig sütjük.

Tálaláskor felaprított petrezselyemmel meghintjük.

Összetevők

6060 dkg tengeri halfilé
66 evőkanál liszt
33 evőkanál olaj a sütéshez
1212 dkg sűrített konzervparadicsom
22 evőkanál olaj
11 kisebb fej vöröshagyma
22 gerezd fokhagyma
11 mokkáskanál morzsolt bazsalikom
11 csipet só
11 csokor petrezselyem