Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

hagymas_csirke_720x370.jpg

Főétel

Hagymás csirke

80 perc
80 perc

A csirkét 8 részre vágjuk, megsózzuk, a lisztben megforgatjuk, majd az olvasztott vajon körös-körül megpirítjuk, tűzálló tálba rakjuk.

A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, gyűrűire szedjük, a húsra rakjuk. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, majd a vizet meg a tejszínt ráöntjük.

Alufóliával lefedjük, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 45 perc alatt puhára pároljuk.

Végül a fóliát leemeljük róla és a csirkét rövid időre visszatoljuk a sütőbe, hogy egy kis színe legyen. Párolt rizs vagy burgonyapüré illik köretnek hozzá.

Összetevők

11 konyhakész csirke
11 evőkanál só
44 evőkanál liszt
88 dkg vaj
5050 dkg vöröshagyma
11 mokkáskanál őrölt fekete bors
11 dl víz
22 dl főzőtejszín