Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Főétel

Gyros pitában

45 perc
45 perc

A megmosott, lecsepegtetett csirkehúst felcsíkozzuk. Olívaolajat forrósítunk, majd rátesszük a húst és elkezdjük pirítani, közben meghintjük gyros fűszersóval. Ezalatt az alaposan megmosott zöldségeket feldaraboljuk. A paradicsomot, a kígyóuborkát kisebb kockákra vágjuk, a póréhagymát felkarikázzuk. Ezt követően a húshoz adjuk, és vele együtt pirítjuk, grillezzük. Ízesítésként egy kis áttört fokhagymát teszünk hozzá. Az öntethez a megtisztított fokhagymát finomra vágjuk. A tejfölhöz adjuk, ételízesítővel ízesítjük, valamint őrölt fekete borssal. Tálalásig szükség szerint hűtőben tartjuk.

Tálalás: Pitába halmozzuk a húst és a zöldséget, meglocsoljuk az öntettel. Vastagabbra sütött, sós, petrezselyemmel dúsított hagyományos palacsintába is tekerhetjük.

Összetevők

5050 dkg csirkemellfilé
1,51,5 dl olívaolaj
11 darab kígyóuborka
3030 dkg paradicsom
11 szál póréhagyma
22 darab paprika
44 gerezd fokhagyma
11 evőkanál ételízesítő por
33 dl joghurt
11 csomag pita
11 evőkanál gyros fűszersó