Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

gyors_csirkepaprikas_720x370.jpg

Főétel

Gyors csirkepaprikás

45 perc
45 perc

A megmosott, megtisztított csirkehúst kockázd fel, majd forró zsíron apránként adagolva pirítsd meg. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Ha üvegesre párolódott, szórd hozzá a pirospaprikát; ezt egy kicsit oda kell pirítani a zsírral, mert így szabadulnak fel az ízei (de ne égjen oda, mert akkor keserű lesz). Öntsd fel annyi vízzel vagy húslevessel, amennyi ellepi, majd főzd kis lángon fél órát (időnként pótolva az elfőtt levet). Ha kész, akkor keverd hozzá a forró tejfölt (melegítsd meg, vagy a pörkölt szaftjával keverd el) - így a tejföl nem lesz csomós.

Összetevők

2020 dkg csirkemellfilé
1,51,5 fej vöröshagyma
1,51,5 evőkanál pirospaprika
2,52,5 evőkanál kacsazsír
22 dl tejföl