Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

gyomberes_csirkes_teszta_720x370.jpg

Főétel

Gyömbéres-csirkés tészta

45 perc
45 perc

A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd 2 centis darabokra vágjuk. A hagymát fölaprítjuk és a gyömbérrel, a lime levével együtt a húshoz adjuk, megsózzuk, megborsozzuk, letakarva, hűtőszekrényben 45 percig érleljük. Egy serpenyőt fölhevítünk, a csirkét belerakjuk és folyamatosan kevergetve megpirítjuk. A fokhagymával és a chilivel fűszerezzük. A paradicsomot kocákra vágjuk, a csirkéhez adjuk, a maradék páclét hozzáöntjük és 5-10 perc alatt készre pároljuk. Közben a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük, majd a csirkével összeforgatjuk, és azon melegében tálaljuk.

Összetevők

44 darab csirke felsőcomb
22 szál újhagyma
44 evőkanál reszelt gyömbér
11 darab lime
11 evőkanál olaj
11 gerezd fokhagyma
11 darab chilipaprika
22 darab paradicsom
2020 dkg szélesmetélt