Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Főétel

Grillezett vagdalthús paradicsommártással

45 perc
45 perc

A kétféle húst megmossuk, leszárogatjuk, majd a megtisztított vöröshagymával együtt megdaráljuk. Ezután megsózzuk, megborsozzuk, és a zúzott fokhagymával jól összegyúrjük. Letakarva, hűtőszekrényben kb. 1 órán át pihentetjük.

Közben elkészítjük a paradicsommártást. A paradicsomok szárát kimetsszük, megmossuk. Ezután harminc másodpercre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd szűrőlapáttal kiemeljük, kissé lehűtjük. Így a héját könnyen le tudjuk húzni. Ha ezzel megvagyunk, félbevágjuk, magjait kikaparjuk, húsát tálba szórjuk, majd merülőmixerrel pépesítjük. A kétféle hagymát megtisztítjuk, majd nagyon apróra vágjuk, és a paradicsomhoz adjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a bazsalikommal fűszerezzük, az olívaolajat belekeverjük, majd letakarva hűtőszekrénybe rakjuk és jól behűtjük.

A fűszeres húsmasszából vizezett kézzel tenyérnyi, lapos pogácsákat formálunk, majd parázsló faszén fölé helyezett grillrácsra fektetjük. A grillrácsot alulról bevonhatjuk alufóliával, így sütés közben a zsír nem csöpög a parázsra, és nem füstöl annyira.

A pogácsákat sütés közben olajjal kenegetjük és néhányszor megforgatjuk. Oldalankét kb. 7-8 perc alatt szép pirosra sütjük.

Friss salátákkal és a hideg paradicsommártással kínáljuk.

Összetevők

6060 dkg marhacomb
1010 dkg zsírosabb sertéshús (lapocka)
11 kisebb fej vöröshagyma
11 csipet só
11 mokkáskanál őrölt bors
55 gerezd fokhagyma
22 evőkanál olaj
8080 dkg paradicsom
11 evőkanál felaprított friss bazsalikom
33 evőkanál olívaolaj