Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Főétel

Grillezett pulykamell gombás-sonkás raguval

50 perc
50 perc

A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd 8 nagyjából egyforma szeletre vágjuk. Kissé kiklopfoljuk, sóval meghintjük, majd a forró olajon, oldalanként 4-5 perc alatt megsütjük.

Visszamaradó zsírjában a felaprított vöröshagymát megpároljuk, a megmosott és vékony szeletekre vágott gombát és a csíkokra metélt sonkát hozzáadjuk. Kevergetve megpirítjuk, közben megborsozzuk, a felaprított bazsalikommal fűszerezzük. Amikor levét elfőtte, a borral meglocsoljuk, felforraljuk, végül a tejszínnel dúsítjuk.

Tálaláskor a húst a mártással körülöntjük, köretként párolt rizst kínálunk hozzá.

Összetevők

6060 dkg pulykamell
11 csipet só
44 evőkanál olívaolaj
1010 dkg SPAR sonka
2525 dkg gomba
11 dl fehérbor
2,52,5 dl tejszín
11 csipet őrölt fekete bors
55 levélke friss bazsalikomlevél