Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Főétel

Grillezett paradicsom fűszeres húsgolyókkal

60 perc
60 perc

A paradicsomok szárát kivágjuk, megmossuk, majd keresztben három szeletbe vágjuk. A sajtot vékonyan felkarikázzuk. A paradicsom- és sajtszeleteket egymásra rétegezzük úgy, hogy közben a paradicsomokat megsózzuk, megborsozzuk, a sajtot pedig a bazsalikommal és a felaprított kakukkfűvel meghintjük, a zúzott fokhagymával fűszerezzük.

Az így elkészített paradicsomokat enyhén beolajozott alufóliába csomagoljuk, vigyázva, hogy ne essenek szét. Ezután elkészítjük a húsgolyókat.

Ehhez a darálthúst a megtisztított, felaprított vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a tojással, a beáztatott és kifacsart kenyérrel meg a fűszerekkel, megsózva, megborsozva alaposan összedolgozzuk. A masszából vizes kézzel kb. 3 centi átmérőjű golyókat formálunk.

A fóliába csomagolt paradicsomokat és a húsgolyókat parázsló faszén fölé helyezett grillrácsra fektetjük, és kb. 10-12 perc alatt mindkettőt megsütjük. A húsgolyókat sütés közben olajjal kenegetjük.

Tálaláskor a paradicsomokat a fóliából kibontjuk úgy, hogy a fóliát csak a tetejéről fejtjük le, majd a húsgolyókkal együtt tányérokra rakjuk. Felaprított bazsalikommal vagy kakukkfűvel megszórva kínáljuk.

Összetevők

88 darab közepes paradicsom
4040 dkg mozzarella sajt
11 csipet só
11 csipet frissen őrölt fekete bors
11 evőkanál felaprított, friss bazsalikom
0,50,5 csokor friss kakukkfű
44 gerezd fokhagyma
44 evőkanál olaj
5050 dkg darált sertéscomb
11 nagy fej vöröshagyma
33 gerezd fokhagyma a húsgolyókhoz
11 szelet barna kenyér
11 darab tojás
11 kiskanál őrölt koriander
11 kiskanál őrölt majoránna
11 darab chilipaprika
11 csokor petrezselyem