Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

grillezett_halfile_szalonna_kontosben_720x370.jpg

Főétel

Grillezett halfilé szalonna köntösben

45 perc
45 perc

A halat megmossuk, leszárogatjuk, sóval és borssal bedörzsöljük. A rozmaringból egy-egy kisebb ágat a filékre fektetünk. A szalonna szeleteket a halfilékre csavarjuk, végeit fogvájóval megtűzzük, hogy sütésnél ne essenek le. A maradék rozmaring levélkéit a száráról lecsipkedjük, majd apróra vágjuk, és az olajba keverjük. Az előkészített szeleteket mérsékelten izzó faszénparázs fölé helyezett grillrácsra vagy rostsütő lapra fektetjük, a rozmaringos olajjal megkenjük, majd 8-10 perc alatt ropogós pirosra sütjük. Sütés közben néhányszor megforgatjuk és a rozmaringos olajjal kenegetjük.

Friss salátákkal és száraz fehérborral kínáljuk.

Összetevők

44 szelet halfilé
22 szál rozmaring
11 dl olaj
2020 dkg füstölt, húsos szalonna