Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

grillezett_csirkemell_garnelarakkal_es_gombamartassal_720x370.jpg

Főétel

Grillezett csirkemell garnélarákkal

110 perc
110 perc

A csirkemellfiléket hosszában kettévágjuk, majd megmossuk, leszárogatjuk, sóval, borssal bedörzsöljük. A mézet a kétféle mustárral és a Tabasco-mártással elkeverjük, majd a csirkére locsoljuk és jól átforgatjuk benne. Letakarva, hűtőszekrényben 1 órát érleljük. A vajat sepenyőben felhevítjük, majd a csirkét belefektetjük. Közepes lángon, oldalanként 5-6 perc alatt szép pirosra sütjük.

A rákot hideg vízzel leöblítjük, majd forrásban lévő, enyhén sós citromos vízbe dobjuk és kb. 5 percig főzzük. Ezután szűrőlapáttal jeges vízbe szedjük. Amikor lehűlt, a páncéljától megtisztítjuk, majd a fölolvasztott vajra dobjuk. A zúzott fokhagymával fűszerezzük, megsózzuk, megborsozzuk, néhány percig pirítjuk, majd a fehérborral meglocsoljuk, és addig pároljuk, amíg a boros lé egy kicsit besűrűsödik és opálos színe lesz.

A gombát megtisztítjuk, megmossuk, jól lecsöpögtetjük. A felaprított vöröshagymát a vajon kissé megfuttatjuk, majd a gombát rádobjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a kakukkfűvel fűszerezzük, néhány percig pirítjuk, majd a borral meglocsoljuk. Felforraljuk, és a kevés hideg vízzel elkevert keményítővel sűrítjük.

Tálaláskor a csirkét a garnélarákkal és a gombamártással körítjük.

Összetevők

22 darab csirkemellfilé
11 csipet só
11 csipet őrölt fehér bors
22 evőkanál méz
11 evőkanál mustár
11 evőkanál szemes dijoni mustár
11 kiskanál Tabasco-mártás
1010 dkg vaj
2020 dkg friss garnélarák
11 darab citrom
22 gerezd fokhagyma
1,51,5 dl száraz fehérbor
11 dl száraz vörösbor
2525 dkg szegfűgomba
11 kisebb fej vöröshagyma
11 evőkanál felaprított friss kakukkfű
11 kiskanál étkezési keményítő