Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

grillezett_csirkecombfile_citromos_oreganos_pacban_720x370.jpg

Főétel

Grillezett csirkecombfilé

60 perc
60 perc

A csirkecombokat megmossuk, leszárogatjuk, majd a csontok mentén bevágjuk, kissé kiterítjük, majd a csontokat kivágjuk. A csípőspaprikát karikákra vágjuk, majd a citrom reszelt héjával, az olajjal, az oregánóval meg a Tabasco-mártással összekeverjük. A csirkecombokat beleforgatjuk, majd letakarva, hűtőszekrényben legalább egy éjszakán át pácoljuk.

Sütéskor lecsöpögtetjük, megsózzuk, megborsozzuk, és a felforrósított rostsütő lapra fektetve, parázs fölött, a combok mindkét oldalát megsütjük. Köretként fóliában sült burgonyát és friss salátát kínálunk hozzá.

Összetevők

88 darab csirke felsőcomb
11 darab csípős, piros húsú paprika
11 darab citrom
11 evőkanál oregánó
11 mokkáskanál Tabasco-mártás
22 dl olaj
11 csipet só
11 csipet őrölt fekete bors