Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

grillezett_camembert_vajbab_salataval_720x370.jpg

Főétel

Grillezett camembert vajbab salátával

30 perc
30 perc

Egy serpenyőt felforrósítok, majd beleteszem a vajat, ha megolvadt, ráteszem a vajbabot. Sózom, borsozom, majd ráöntöm a száraz fehérbort. Fedő alatt 15-20 percig párolom, ennyi idő alatt el is párolog a felesleges lé, ha mégsem, akkor pár percig hagyom még fedő nélkül is. Ha kész, félreteszem hűlni. Eközben megmosom a leveleire szedett kínai kelt és a paprikát. A kínai kel leveleket először hosszában kettévágom, majd kis csíkokat szelek belőle. A paprikát nagyjából ugyanakkora darabokra vágom. Ha kész, összeforgatom a kihűlt vajbabbal. Öntetnek összekeverek olívaolajat, ecetet, sót, borsot és egy kevés vágott petrezselymet. A grillsütőt felforrósítom (lehet serpenyő is) és ráteszem az olívaolajjal megkent sajtokat. Mindkét oldalát 3-4 percig sütöm magas hőmérsékleten. Ezalatt a kukoricakenyér is megpirul és már csak a tálalás van hátra.

Összetevők

66 dkg vaj
6060 dkg vajbab
44 csomag tihanyi camembert
22 dl száraz fehérbor
11 darab kukoricás kenyér
22 darab kaliforniai paprika
33 evőkanál olívaolaj
11 evőkanál ecet
11 kiskanál só
11 kiskanál őrölt fekete bors
11 csokor petrezselyem
11 fej kínai kel