Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

grillezett_busafile_salsaval_720x370.jpg

Főétel

Grillezett busafilé salsával

60 perc
60 perc

A vasserpenyőt felforrósítom. A páchoz a hozzávalókat elkeverem. A halat a tűzforró rácsra fektetem és a felül lévő oldalán elkenem a pác felét egy ecsettel. A következő öt percben hagyom sülni a halat, addig a salsa hozzávalóit felaprítom, és egy másik serpenyőben megolvasztott vaj, illetve bor és narancshéj, valamint narancslé keverékén fedő alatt elkezdem párolni a zöldségeket. A halat öt perc után óvatosan, hogy lehetőleg ne essen szét, megfordítom, és a másik, felülre került, már megsült oldalán eloszlatom a maradék pácot. A hátralévő öt percben gyakorlatilag minden készre fog sülni. Ezalatt a tálalást készítem elő.

Összetevők

11 kg hortobágyi busafilé (egyben)
11 dl olívaolaj
11 darab citrom
44 gerezd fokhagyma
11 teáskanál só
11 teáskanál őrölt fekete bors
11 teáskanál kakukkfű
0,50,5 darab vaj
22 evőkanál fehérbor
0,50,5 darab narancs
11 darab póréhagyma
11 darab citromfű
44 darab egész chilipaprika
11 darab édeskömény