Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

granatalmas_fenyomagos_kofta_720x370.jpg

Főétel

Gránátalmás-fenyőmagos kofta

60 perc
60 perc

A hús, a gránátalma és a fenyőmag, valamint az olaj kivételével az összes megtisztított hozzávalót robotgépbe teszem és lepürésítem, amit aztán a gránátalmamagokkal és a fenyőmaggal együtt alaposan összegyúrok a darálthússal, és lefedve szobahőmérsékleten érlelem fél órát. Közben elkészítem az uborkás joghurtot és a kuszkuszt. Egy vasserpenyőt (nyáron a faszénsütőt) maximumra hevítek, maréknyi húsadagokból kolbászkákat formálok, amit nyársra húzok, picit beolajozok, és minden oldalát egy-egy percig pirítva pillanatok alatt készre sütök. Forrón tálalom a hideg köretekkel.

Összetevők

11 fej vöröshagyma
44 gerezd fokhagyma
11 csokor mentalevél
11 csokor korianderlevél
0,50,5 teáskanál őrölt koriander
0,50,5 teáskanál őrölt római kömény
22 teáskanál só
0,50,5 teáskanál őrölt fekete bors
0,50,5 teáskanál őrölt fahéj
11 teáskanál oregano
11 darab tojás
11 marék dió
0,50,5 kg darált marhahús
11 darab gránátalma
1010 dkg fenyőmag
11 evőkanál olívaolaj