Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

gombas_szelesmetelt_piritott_csirkemajjal_720x370.jpg

Főétel

Gombás szélesmetélt pirított csirkemájjal

45 perc
45 perc

A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A fölaprított hagymát (1 fej) az olajon megfuttatjuk, majd a cikkre darabolt gombát rádobjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a kakukkfűvel fűszerezzük, majd kevergetve megpároljuk. 2 dl tejszínt a keményítővel elkeverjük, majd a gombára öntjük, és 2-3 percig forraljuk. A csirkemájat megtisztítjuk, megmossuk és jól lecsöpögtetjük. A fölaprított hagymát (1 fej) az olajon megpároljuk, a májat rádobjuk, megborsozzuk, a majoránnával fűszerezzük és kevergetve 4-5 perc alatt megpirítjuk. A tejszínnel (2 dl) elkevert liszttel sűrítjük, kiforraljuk. Tálalás előtt a tésztát a gombamártással összeforgatjuk, kissé megforrósítjuk, majd tányérokra szedjük. A pirított csirkemájat a tetejére halmozzuk.

Összetevők

2525 dkg szélesmetélt
22 fej vöröshagyma
44 evőkanál olaj
2020 dkg csiperke gomba
11 kiskanál kakukkfű
44 dl főzőtejszín
11 kiskanál étkezési keményítő
5050 dkg csirkemáj
11 kiskanál majoranna
11 evőkanál liszt