Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

gombas_sertesragu_720x370.jpg

Főétel

Gombás sertésragu

70 perc
70 perc

A combot megmossuk, leszárogatjuk, majd egycentis kockákra vágjuk.

A felaprított hagymát a forró olajon megpároljuk.

A húst rádobjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd kevergetve fehéredésig pirítgatjuk.

Közben a zöldségeket megtisztítjuk és ezt is a húshoz hasonló kis kockákra daraboljuk, és a húshoz adjuk.

Kevés vizet aláöntve, kis lángon, fedő alatt majdnem puhára pároljuk, közben az ételízesítővel meghintjük.

A gombát alaposan megtisztítjuk, majd vékony cikkekre vágjuk, és a szobahőmérsékleten fölengedett borsóval együtt a ragura szórjuk. Immár fedő nélkül kevergetve együtt vajpuhára pároljuk.


Köretként kölest vagy kukoricakását kínálunk hozzá.

Összetevők

7575 dkg sertéscomb
22 darab közepes sárgarépa
55 evőkanál étolaj
11 fej vöröshagyma
11 darab fehérrépa
1010 dkg fagyasztott zöldborsó
1515 dkg gomba
11 csokor petrezselyem
11 csipet só
11 csipet őrölt fekete bors
11 kiskanál ételízesítő por