Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

gombas_rakott_polenta_720x370.jpg

Főétel

Gombás rakott polenta

50 perc
50 perc

Csipetnyi sóval 1 liter vizet felforralunk, majd a kukoricadarát apránként beleszórjuk. Állandóan kevergetve egészen sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzről, és lefedjük. Jó negyed órán át állni hagyjuk, azután a masszából még melegen, vizes kézzel 8-10 centi átmérőjű hengert formálunk, amit alufóliába csomagolva a hűtőszekrénybe teszünk.

Amíg a polenta hűl, elkészítjük a zöldségragut. Ehhez a megtisztított, finomra aprított hagymát az olaj felén megfuttatjuk. A meghámozott, cikkekre vágott paradicsomot rádobjuk. Amikor kissé összeesett, a vastagra szeletelt gomba, végül a kockákra vágott cukkini következik. A ragut megsózzuk, bazsalikommal, oreganóval, zúzott fokhagymával és őrölt borssal fűszerezzük, majd a tűzről lehúzzuk.

A kihűlt puliszkát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A maradék olajat felforrósítjuk, és a puliszkaszeletek mindkét oldalát ropogósra és szép aranybarnára sütjük.

A forró ragut és a polentaszeleteket váltakozva a tányérokra halmozzuk, majd a reszelt sajttal meghintve, azonnal forrón tálaljuk.

Összetevők

3030 dkg kukoricadara
11 csipet só
11 fej vöröshagyma
44 evőkanál olaj
44 darab paradicsom
2525 dkg gomba
22 darab cukkini
11 teáskanál bazsalikom
11 teáskanál oregánó
22 gerezd fokhagyma
11 csipet őrölt fekete bors
2020 dkg mozzarella sajt