Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Főétel

Gombás hús tejmártásban

80 perc
80 perc

A húst megmossuk, 1 centis kockákra vágjuk.

A felhevített olajon fehéredésig pirítjuk, majd a zúzott fokhagymát és a félbevágott vöröshagymát hozzáadjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a rozmaringgal fűszerezzük.

A tejet ráöntjük és lefedve kis lángon 50 percig pároljuk.

Közben a gombát megtisztítjuk, majd a húshoz adjuk.

Immár fedő nélkül addig pároljuk, amíg a tejes szaft egy kissé besűrűsödik.

Köretként makarónit kínálunk hozzá.

Összetevők

8080 dkg sertéscomb
66 evőkanál olaj
22 gerezd fokhagyma
11 teáskanál só
88 dl tej
2020 dkg csiperke gomba
11 teáskanál rozmaring
11 csipet frissen őrölt fekete bors
22 csokor petrezselyem
22 fej vöröshagyma