Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

gombas_csulok_720x370.jpg

Főétel

Gombás csülök

80 perc
80 perc

A húst megmossuk, majd egy lábasba dobjuk. Annyi hidegvizet öntünk rá, amennyi ellepi, megsózzuk, az egész borssal, a babérlevéllel, az egyik megtisztított vöröshagymával meg a fokhagymával fűszerezzük, és kis lángon puhára főzzük. Közben a maradék hagymát fölaprítjuk, 4 evőkanál olajon megfuttatjuk, majd a megtisztított és cikkekre vágott gombát rádobjuk. Megsózzuk, megborsozzuk és kevergetve megpároljuk. A liszttel elkevert tejföllel sűrítjük, kiforraljuk. A csülköt a főzőlevéből egy szűrőlapáttal tepsire rakjuk, a maradék olajon megfuttatjuk és forró sütőben, kb. 25 perc alatt ropogós pirosra sütjük. Kissé kihűtjük, majd 2 centis kockákra vágva a tejfölös gombához adjuk. Összeforgatjuk, kissé átforrósítjuk, a fölaprított petrezselyemmel megszórjuk és zsemlegombóccal vagy pirított hagymás burgonyával körítjük.

Összetevők

11 kg sertéscsülök
22 fej vöröshagyma
22 darab babérlevél
11 kiskanál egész fekete bors
55 gerezd fokhagyma
66 evőkanál olaj
2525 dkg gomba
11 mokkáskanál őrölt fekete bors
2,52,5 dl tejföl
11 evőkanál liszt
22 csokor petrezselyem