Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

gombas_csirkemell_dios_rokfortmartassal_720x370.jpg

Főétel

Gombás csirkemell diós rokfortmártással

70 perc
70 perc

A gombát megmossuk, majd ledaráljuk. A felaprított hagymát 2 evőkanál olajon megpirítjuk, a darált gombát rádobjuk, megsózzuk, megborsozzuk és kevergetve megpároljuk.

Addig pirítjuk, amíg a saját leve teljesen el nem párolog, ekkor a liszttel meghintjük és kicsit ezzel is megpirítjuk, majd a tűzről lehúzzuk és hűlni hagyjuk.

Közben a csirkemellet megmossuk, leszárogatjuk és a vastagabb részénél egy kis nyílást vágunk egészen a hús végéig. Kezünkkel a nyílást kissé kitágítjuk, hogy később a gombát könnyen bele tudjuk tölteni.

A kihűlt gombát a csirkébe töltjük, a nyílást fogvájóval megtűzzük, sóval, borssal bedörzsöljük és a maradék olajon oldalanként kb. 15 perc alatt megsütjük.

A mártáshoz a sajtot lereszeljük, a dió kétharmadát durvára vágjuk. Mindkettőt a tejszínbe keverjük, a fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, majd kis lángon kevergetve felmelegítjük.

Tálaláskor a csirkemellet, miután a fogvájókat eltávolítottuk, két centis szeletekre vágjuk. A mártást aláöntve, fűszeres penne tésztával körítjük.

Végül a maradék diót zsiradék nélkül megpirítjuk, majd a csirkemellre és a mártásra szórjuk.

Összetevők

11 gerezd zúzott fokhagyma
22 dl főzőtejszín
1515 dkg egész dió
2020 dkg rokfort sajt
22 darab csirkemellfilé
11 evőkanál liszt
55 evőkanál étolaj
11 csipet só
11 csipet őrölt fekete bors
11 fej vöröshagyma
2020 dkg gomba