Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

gombas_csirke_kukoricas_rizslepennyel_720x370.jpg

Főétel

Gombás csirke kukoricás rizslepénnyel

80 perc
80 perc

A csirkemellet megmossuk, leszárogatjuk és vékony csíkokra metéljük. Az olajat megforrósítjuk, majd a finomra aprított hagymát megfuttatjuk rajta. A csirkét rádobjuk, megsózzuk, megborsozzuk, kevergetve 4-5 percig pirítjuk. A gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, és a húshoz adjuk. Végül a 2 dl tejszínnel fölöntjük, még 2 percig főzzük, majd a tűzről lehúzzuk.

A rizst annyi vízben, amennyi éppen ellepi, félig megfőzzük, közben megsózzuk. Amikor kissé kihűlt, a kukoricát, a zöldborsót, a kis kockákra vágott ananászt hozzáadjuk. A kissé fölvert tojásokat és az 1dl tejszínt belekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, a reszelt gyömbérrel fűszerezzük, végül a zsemlemorzsát beleforgatjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, majd a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, 180°C-on, 40 perc alatt megsütjük.

Tálaláskor a gombás csirkét a kockákra vágott lepénnyel körítjük.

Összetevők

5050 dkg csirkemellfilé
44 evőkanál olaj
11 fej vöröshagyma
2525 dkg csiperke gomba
33 dl főzőtejszín
2020 dkg rizs
2020 dkg morzsolt kukorica
1515 dkg zöldborsó
1010 dkg ananász
22 darab tojás
11 evőkanál zsemlemorzsa