Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Főétel

Gombás-baconos jércemell

80 perc
80 perc

A megtisztított csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben megsüjtük. A gombát apróra összevágjuk és finomra aprított vöröshagymával megpároljuk. Sóval, fokhagymával ízesítjük. Ha a gomba összeesett, hozzákeverjük a tojást és pár másodperc múlva levesszük a tűzről. Az elősütött csirkemelleket megkenjük a gombapéppel és baconbe csavarjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, pirítjuk a bacont.

Szedermártás elkészítése: Kb. 30 dkg szedret felteszünk forrni egy lábasban. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Cukrot teszünk bele ízlés szerint, fahéjjal, őrölt szegfűszeggel ízesítjük. Miután felforrt, behabarjuk (liszt +tej). A habarással még összerottyantjuk. Vajban pirított zöldségekkel és szedermártással tálaljuk.

Tálalás: Tányérra tesszük a tekercselt húsokat, mellé öntjük a szedermártást, és párolt zöldségekkel körítjük.

Összetevők

1010 dkg gomba
44 darab csirkemellfilé
1010 dkg bacon
1515 dkg sárgarépa
1515 dkg cukkini
11 fej vöröshagyma
22 gerezd fokhagyma
11 darab tojás