Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

gesztenyevel_toltott_pulykarolad_720x370.jpg

Főétel

Gesztenyével töltött pulykarolád

40 perc
40 perc

A pulykamellfilét 4 szép szeletre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk. Az áttört gesztenyét sóval, őrölt borssal, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd a tojásokkal, a tejjel és annyi zsemlemorzsával dolgozzuk össze, hogy könnyen kenhető krémmé váljon.

A hússzeleteket a gesztenyés töltelékkel egyenként megkenjük, felgöngyöljük, hústűvel megtűzzük. A lisztbe, felvert tojásba, majd apróra tört kukoricapehelybe bundázzuk, és bő forró olajban aranysárgára sütjük.

Köretként párolt rizst vagy burgonyapürét kínálunk hozzá.

Összetevők

6060 dkg pulykamellfilé
11 csipet só
11 csipet őrölt fekete bors
2525 dkg főtt, áttört gesztenye
11 csokor petrezselyem
44 darab tojás
0,50,5 dl tej
66 dkg zsemlemorzsa
55 evőkanál olaj a sütéshez
2020 dkg liszt
1515 dkg kukoricapehely