Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

garnelas_spagetti_spenottal_es_koktelparadicsommal_720x370.jpg

Főétel

Garnélás spagetti spenóttal

30 perc
30 perc

A megtisztított fokhagymát szeletekre, a spenótot (vagy tetszés szerint mángoldot is lehet) csíkokra vágjuk. A koktélparadicsomokat felezzük. Olívaolajon átforrósítjuk a fokhagymát, hozzákeverjük a paradicsompürét és amikor illatozik, a spenótot is. Kis vizet öntünk alá és néhány percig pároljuk, ezalatt „összeesik”. Fűszerezzük borssal, oregánóval, chilivel, és sózzuk. Nagy lángon főzzük. Amikor a spenót puha, belekeverjük a garnélát és a koktélparadicsomot. Éppen csak összeforraljuk. Az elkészítési útmutató szerint kifőzzük a spagettit, és a petrezselyemzölddel együtt belekeverjük a raguba.

Tálalás: Tányérokra adagoljuk, sajt nélkül fogyasztjuk.

Összetevők

33 evőkanál olívaolaj
66 gerezd fokhagyma
6060 dkg spenót
11 evőkanál sűrített paradicsom
2525 dkg koktélparadicsom
4040 dkg garnéla rák
11 teáskanál oregano
11 teáskanál chilipaprika
11 teáskanál petrezselyem