Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

garnelarak_kecskesajttal_sutve_720x370.jpg

Főétel

Garnélarák kecskesajttal sütve

80 perc
80 perc

A rákot szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, hideg vízzel leöblítjük, majd jól lecsöpögtetjük. A citromlével meglocsoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, az olajat ráöntjük, majd letakarva hűtőszekrényben 1 órán át érleljük. Közben a kecskesajtot összemorzsoljuk vagy lereszeljük, kissé megsózzuk, megborsozzuk, majd a tejszínnel összekeverjük.

A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, félbe vágjuk, majd sütőben vagy grillrácson megsütjük. Ha kissé kihűlt, bőrét lehúzzuk, húsát körömnyi kockákra vágjuk. Az ananászt hasonlóan daraboljuk fel, természetesen ha friss, először megtisztítjuk és torzsáját kimetsszük. Az almát héjastul félbe vágjuk, magházát eltávolítjuk, majd vékonyan fölszeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, majd vékony karikákra szeljük.

Az így előkészített hozzávalókat egy 20x20 centis alufólia lapra halmozzuk a következő sorrendben: gyűrűire szedett hagymakarikák, alma, ananász, rák, végül a kecskesajt. Tetejére friss gyömbért reszelünk, az alufólia széleit felhajtjuk, összenyomkodjuk, és a csomagot parázsló faszén fölé állított grillrácsra rakjuk. Kb. 20 perc alatt megsütjük, közben egyszer megfordítjuk.

Ezt a fogást igazi ínyenceknek ajánljuk.

Jótanács: A kecskesajt sózásánál vigyázzunk, mert a sajt amúgy is sós.

Összetevők

2020 dkg garnélarák (fagyasztott)
22 citrom leve
11 csipet só
11 csipet őrölt fekete bors
22 evőkanál olaj
1515 dkg kecskesajt
44 evőkanál főzőtejszín
11 piros húsú kaliforniai paprika
1515 dkg ananász
11 közepes fej vöröshagyma
22 darab alma
11 kis darabka friss gyömbér