Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

garnela_burgonyaval_paprikaval_es_cukkinivel_720x370.jpg

Főétel

Garnéla burgonyával, paprikával

80 perc
80 perc

A burgonyát héjában feltesszük főni, ha megfőtt, váltott hideg vízben lehűtjük, majd meghámozzuk, és nagy kockákra vágjuk. A hagymát először kettévágjuk, majd szálasra aprítjuk, a cukkinit és a paprikát kicsit vastagabban felszeleteljük. Wokban felforrósítjuk az olajat és megpirítjuk rajta a burgonyát. Ha kész, szűrőkanállal kivesszük és félretesszük. A hagymát, a paprikát és a cukkinit ebben a sorrendben a wokba tesszük úgy, hogy nagyjából kétpercenként kövessék egymást, és erős tűzön sütjük. Belekeverjük a paradicsompürét, fűszerezzük a fokhagymával, az oregánóval, a sóval, a borssal, a chilivel, és amikor a paradicsom illatozni kezd, hozzáadjuk a garnélát és a krumplit, majd jól összepirítjuk.

Tálalás: A tányérokra adagolt ételt megszórjuk petrezselyemzölddel és citrommal díszítjük.

Összetevők

5050 dkg garnéla rák
5050 dkg burgonya
44 evőkanál olívaolaj
11 darab kaliforniai paprika
1010 dkg cukkini
1010 dkg vöröshagyma
66 gerezd fokhagyma
11 teáskanál sűrített paradicsom
11 teáskanál oregánó
11 csokor petrezselyem
11 darab citrom