Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Főétel

Fűszeres tarja mediterrán salátával

45 perc
45 perc

A tarjaszeleteket megmossuk, leszárogatjuk, kissé kiklopfoljuk, az inas részeknél bevagdossuk, hogy sütésnél ne ugorjanak össze.

Megsózzuk, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával mindkét oldalát alaposan bedörzsöljük. A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra szeljük. A tarját egy tálba sorakoztatjuk, a hagymát a tetejére szórjuk, az olajjal meglocsoljuk, majd letakarva, hűtőszekrénybe rakjuk és 20 percig így érleljük.

Közben elkészítjük a salátát. Ehhez a zöldségeket megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. Salátás tálba szórjuk, kissé megsózzuk, a citromlével meglocsoljuk, az olívaolajjal meg a kis kockákra darabolt Feta sajttal lazán összeforgatjuk, letakarva, hűtőszekrényben jól behűtjük.

A húst a hagymakarikákkal együtt forró serpenyőbe fektetjük, oldalanként kb. 5-6 perc alatt megsütjük. Közben a fűszeres olajjal kenegetjük.

Tálaláskor a fokhagymás tarját a salátával körítjük.

Összetevők

0,50,5 citrom kifacsart leve
66 evőkanál olívaolaj
1515 dkg feta sajt
44 szelet egyenként 18-20 dkg-os sertéstarja
11 csipet só
11 csipet őrölt fekete bors
44 gerezd fokhagyma
11 közepes fej vöröshagyma
11 dl olaj
22 darab kisebb paradicsom
11 darab kígyóuborka
11 fej lilahagyma