Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

fuszeres_pulykaszarny_cukros_naranccsal_720x370.jpg

Főétel

Fűszeres pulykaszárny cukros naranccsal

70 perc
70 perc

A szárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, a forgóknál ketté vágjuk. A összes fűszert (1 chili paprika kell a 6-ból) turmixgépbe töltjük és az olívaolajjal pépesítjük. A szárnyakat megsózzuk, megborsozzuk, majd sütőzacskóba rakjuk. A fűszerkeveréket is hozzáadjuk, jól összerázzuk, majd a sütőzacskó nyílását lezárjuk. Előmelegített sütőben 180°C-on, 1 óra 10 perc alatt megsütjük. A narancsokat fölkarikázzuk, majd egyenként a barnacukorba forgatjuk. Forró serpenyőben addig sütjük, amíg a cukor meg nem karamellizálódik, de ügyeljünk rá, hogy ne égjen meg. A chili paprikákat (5 db) is megsütjük.

Tálaláskor a pulykaszárnyakat a karamelles naranccsal és a sült chili paprikákkal tálaljuk, köretként burgonyapüré vagy zöld saláta illik hozzá.

Összetevők

22 darab pulykaszárny
44 szál újhagyma
66 darab chilipaprika
11 darab gyömbér
33 evőkanál kakukkfű
11 dl fehérborecet
33 evőkanál méz
22 evőkanál őrölt borókabogyó
11 evőkanál őrölt fahéj
22 evőkanál olívaolaj
22 evőkanál barnacukor
22 darab narancs