Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

fuszeres_husrudacskak_nyarson_720x370.jpg

Főétel

Fűszeres húsrudacskák nyárson

30 perc
30 perc

A darált húst megborsozzuk, a paprikakrémmel, a köménnyel, a grillfűszerkeverékkel, a sóval, a finomra vágott vöröshagymával és fokhagymával ízesítjük. Négyfelé osztjuk, egyenként kb. 10 centis kis rudakká, kolbászkákká formáljuk. 2 hurkapálcát kettétörünk, kissé beolajozzuk, és a húsba nyomkodjuk úgy,hogy csinos kis nyársak legyenek belőle, majd félretesszük.

A salátához való hagymát vékonyan fölkarikázzuk, gyűrűire szedjük és besózzuk. A konzervbabot leszűrjük, a hagymával együtt az ecettel, a porcukorral és a borssal fűszerezzük, a vízbe keverjük, az olajat belecsurgatjuk. Tálalásig behűtjük.

Az olajat serpenyőben kissé megforrósitjuk, a húsrudacskákat belecsúsztatjuk, és többször megforgatva 8 percig sütjük.

A babsalátával tálaljuk és ketchupot is kinálunk hozzá.

Összetevők

3030 dkg darált marhahús
3030 dkg darált sertéshús
0,50,5 mokkáskanál őrölt kömény
0,50,5 mokkáskanál őrölt fekete bors
11 mokkáskanál csípős paprikakrém
11 csapott kiskanál grill fűszerkeverék
11 mokkáskanál só
2,52,5 fej vöröshagyma
22 gerezd fokhagyma
33 evőkanál olaj
22 dl ketchup
22 közepes vöröshagyma a salátához
6060 dkg vörösbab konzerv
33 dl víz
33 evőkanál 10%-os ételecet
11 evőkanál porcukor