Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

fuszeres_becsi_szuz_zoldsegekkel_720x370.jpg

Főétel

Fűszeres bécsi szűz zöldségekkel

60 perc
60 perc

A körethez héjában megfőzzük a burgonyát. Megtisztítjuk, hasábokra vágjuk a sárgarépát, párolóbetétbe tesszük. Egy megfelelő méretű edényben ujjnyi rétegben vizet forralunk, belerakjuk a betétet, és a vízgőzben megpároljuk a répát. Amennyiben rendelkezünk a modern konyha egyik legnagyszerűbb és legegészségesebb újításával, a gőzsütővel, akkor ez egy remek alkalom a használatára!

Összekeverjük a fűszeres zsemlemorzsa hozzávalóit: zsemlemorzsa, rozmaring, oregánó, majoranna, kakukkfű, fokhagyma granulátum, bors, steak fűszerkeverék.

A gombafejeket az 1 evőkanál vajon a szeletelt fokhagymával, a borssal és a sóval megpirítjuk. A főtt burgonyát meghámozzuk. Egy magasfalú serpenyőben megforrósítjuk az 1 evőkanál vajat, hozzáadjuk a petrezselymet, majd a burgonyát is, jól átkeverjük, sózzuk. Félrehúzzuk a tűzről.

A húst megtisztítjuk az inaktól, vékonyan szeleteljük, kicsit meglapítjuk a tenyerünkkel, sózzuk, majd lisztbe, felvert, sózott tojásba és a fűszeres zsemlemorzsába mártjuk, azaz panírozzuk. Forró olajban gyorsan megsütjük a bepanírozott hússzeleteket. Ha kell, a köreteket kicsit felmelegítjük, és már tálalhatunk is!

Tálalás: A rántott szeleteket a háromféle körettel tányérokra rendezzük, friss salátát kínálunk mellé.

Összetevők

7070 dkg sertésszűzpecsenye
22 darab tojás
55 evőkanál zsemlemorzsa
11 teáskanál rozmaring
11 teáskanál oregano
11 teáskanál majoranna
11 teáskanál kakukkfű
11 teáskanál fokhagyma granulátum
11 kiskanál őrölt fekete bors
11 teáskanál steak fűszerkeverék
2525 dkg csiperke gomba
22 evőkanál vaj
11 gerezd fokhagyma
4040 dkg burgonya
2525 dkg sárgarépa
11 csokor petrezselyem