Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

fuszeres_abalt_csaszarhus_720x370.jpg

Főétel

Fűszeres, abált császárhús

300 perc
300 perc

A császárhúst mossuk át hideg vízben, majd tegyük egy lábosba. Öntsük fel annyi hideg vízzel, hogy ellepje. Tegyük mellé a 2 gerezd megpucolt fokhagymát, egy negyedbe vágott vöröshagymát. A szegfűborsot és a sót tegyük bele az abáló vízbe. A húst lassú, éppen gyöngyöző vízben 4-5 órán át abáljuk. Ha elkészült tegyük egy deszkára, és hagyjuk, hogy kifolyjon belőle a maradék víz. Vágjuk kisebb darabokra. A maradék fokhagymát reszeljük le, keverjük össze kevés sóval, és dörzsöljük át vele a húsokat. A tetejüket szórjuk meg fűszerpaprikával, vagy durvára tört színes borssal. Lefedve, hűtőben pihentessük egy napot.

Összetevők

11 kg Regnum bőrös császárhús
66 gerezd fokhagyma
11 fej vöröshagyma
11 teáskanál só (ízlés szerint)
33 darab szegfűbors
11 teáskanál fűszerpaprika (ízlés szerint)
11 teáskanál durvára tört színesbors (ízlés szerint)