Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

fustolt_lazac_negy_martassal_720x370.jpg

Főétel

Füstölt lazac négy mártással

30 perc
30 perc

Balzsamecetes gyömbérmártás: az ecetet nagyjából harmadára redukáljuk, vagyis főzzük, amíg kb. 1,5 dl nem marad belőle. Ehhez adjuk a gyömbért és az összevagdalt szilvát (umeboshi).

Dijoni mustáros mézmártás: a hozzávalókat jól elkeverjük (méz, dijoni mustár, kapor, só limelé)

Wasabi (japán vízitorma) mártás: a hozzávalókat pikánsra kikeverjük (15 dkg mascarpone, wasabi, gyömbér, só, limelé)

Ribizlilekváros tormamártás: a hozzávalókat pikáns savanykás-édeskésre keverjük (15 dkg mascarpone, ecetes torma, ribizlilekvár, angol mustár)

Tálalás: A halat elrendezzük a tányérokon, és minden mártásból öntünk köré egy keveset, a többit pedig kis tálkákban szervírozzuk. Díszíthetjük citrommal, zöldcitrommal és friss kaporral.

Összetevők

4040 dkg füstölt lazac
55 dl balzsamecet
33 evőkanál reszelt gyömbér
22 evőkanál méz
33 evőkanál dijoni mustár
22 evőkanál kapor
3030 dkg mascarpone sajt
44 evőkanál gyömbér
22 evőkanál ecetes torma
11 evőkanál angol mustár
11 darab umeboshi
11 darab wasabi
33 evőkanál ribizlilekvár