Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

fustolt_heringrolad_joghurtos_almaval_es_ceklaval_720x370.jpg

Főétel

Füstölt heringrolád joghurtos almával

60 perc
60 perc

A füstölt heringet kifilézzük, úgy, hogy a farok rész a filéken maradjon. Ezt úgy a legegyszerűbb, hogy a hal egyik oldalát a gerinc mellett bevágjuk, majd a halhúst óvatosan lefejtjük a gerincről. Ezután a gerinc csontot egyszerűen csak leemeljük az alsó filéről. A hering bőrét lehúzzuk, majd az így előkészített filéket óvatosan föltekerjük, vigyázva, hogy ne törjenek.

Az almát megmossuk, kicsumázzuk, húsát kis kockákra vágjuk, majd a fél citrom kifacsart levével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A joghurtot a maradék citromlével és a fölaprított kaporral ízesítjük, az almát beleforgatjuk, és letakarva, hűtőszekrényben jól behűtjük. A főtt, meghámozott céklát vékony szeletekre vágjuk (legjobb, ha szeletelő géppel szeljük).

Tálaláskor a joghurtos almát tányérra halmozzuk, a heringtekercset a farok résszel fölfelé a salátára ültetjük, végül a céklaszeletekkel és friss kaporral díszítjük.

Összetevők

88 darab füstölt hering
33 darab alma
11 darab citrom
2,52,5 dl joghurt
11 csokor kapor
22 darab cékla