Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

fustolt_halas_mandulas_karfiol_babaknak_720x370.jpg

Főétel

Füstölt halas, mandulás karfiol babáknak

30 perc
30 perc

Egy párolóedényben felteszek vizet forrni. A karfiolt megmosom, a leveleitől és a torzsájától megszabadítom, rózsáira szedem, és a gőz fölé teszem párolórácsra a feldarabolt újhagymával, a megtisztított fokhagymagerezddel, a mandulával és a darab hallal együtt. Az edény tartalmát puhára párolom (a karfiol a mérvadó), majd egy edényben 1/2dl párolólével és a zabtejjel krémesre pürésítem. Végül a pürébe belereszelem a sajtot, és frissen reszelt szerecsendióval ízesítem. Ha szükséges, még lazítok rajta a párolólével.

Összetevők

11 darab karfiol
11 szál újhagyma
11 gerezd fokhagyma
11 szelet füstölt halfilé
11 teáskanál mandula (ízlés szerint)
2,52,5 dl zabtej
55 dkg sajt
11 mokkáskanál szerecsendió (ízlés szerint)