Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

folyami_harcsasteak_chilis_salsaval_720x370.jpg

Főétel

Folyami harcsasteak salsával

45 perc
45 perc

A halsteakeket megmosom, besózom, borsot tekerek rájuk, kevés olajjal besimogatom, és lefedve a konyhapulton érlelem őket sütésig. Egy serpenyőt (lehetőség szerint vasserpenyőt) szárazon felforrósítok, amennyire csak lehet. Amíg a serpenyő hevül, a paradicsomot, a hagymát és a koriandert felkockázom. A halsteakeket belefektetem a serpenyőb, és hagyom sülni az egyik oldalukat két percig. Közben a chilit kimagozom, nagyon picire felaprítom, a dinnyét szintén magozom, kockázom, majd a paradicsommal, valamint a hagymával egy deszkán összeforgatom, és egy nagykéssel tovább aprítom. A halakat megfordítom, kevés balzsamecetet csepegtetek rá, hogy a húspörköket felszedjem vele, megrázogatom a serpenyőt és hagyom sülni a steak mások oldalát is két percig. Ezalatt a salsa levét leöntöm, beleborítom egy keverőtálba, belereszelem a fokhagymát és a sóval, az olajjal, a citrommal ízesítem. A halon még fordítok egyet, majd szokás szerint forrón fóliába teszem, becsomagolom, és hagyom pihenni pár percet a pulton. Tálaláskor a halakat tányérra teszem, ráhalmozom a salsát és körbelocsolom chiliolajjal.

Összetevők

0,50,5 kg folyami harcsasteak
11 teáskanál só (ízlés szerint)
33 evőkanál olívaolaj
11 teáskanál balzsamecet
66 darab paradicsom
66 szál újhagyma
0,50,5 kg görögdinnye
44 gerezd fokhagyma
44 darab egész chilipaprika
11 csokor korianderlevél
0,50,5 citrom leve