Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

foliaban_sult_pulykamaj_720x370.jpg

Főétel

Fóliában sült pulykamáj

50 perc
50 perc

A gombát megmossuk, vastagon felszeleteljük, és a felét 4 kivajazott alufólia lapra terítjük. Megsózzuk, megborsozzuk, az apróra vágott zöldfűszerekkel és a majoránnával megszórjuk, majd 1-1 szelet májat ráfektetünk.

Erre kerül a maradék gomba, amit ismét megfűszerezünk. Ezután szorosan becsomagoljuk, tepsire fektetjük, és közepesen forró sütőben, (180°C-on, légkeveréses sütőben 165°C) 20 perc alatt megsütjük. Közben egyszer megfordítjük.


Jótanács: Készíthetjük úgy is, hogy a máj tetejére vékonyra szeletelt vöröshagymát fektetünk. Ettől még zamatosabb lesz.

Összetevők

11 csokor kakukkfű
11 csokor borsikafű
11 evőkanál morzsolt majoránna
44 nagyobb pulykamáj
11 csipet só
11 csipet őrölt fekete bors
8080 dkg gomba
11 csokor petrezselyem