Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

fokhagymaval_kenegetett_harcsa_720x370.jpg

Főétel

Fokhagymával kenegetett harcsa

30 perc
30 perc

A harcsafilét 8 egyforma szeletre vágjuk, sóval bedörzsöljük. A lisztet a pirospaprikával meg a borssal összekeverjük, és a szeleteket ebben meghempergetjük.

Nagyobb serpenyőben ujjnyi olajat forrósítunk, a halat oldalanként 2-3 perc alatt pirosra sütjük benne. Papírtörölközőre szedve a fölösleges olajat leitatjuk róla.

A fokhagymát présen áttörjük, 1-2 evőkanál olajjal összekeverjük, majd a forró halszeleteket alaposan megkenjük vele. Nagyobb adag saláta és burgonyapüré illik köretnek hozzá.

Összetevők

6060 dkg bőr nélküli harcsafilé
11 kiskanál só
55 evőkanál finomliszt
11 púpozott kiskanál pirospaprika
11 mokkáskanál őrölt fekete bors
88 gerezd fokhagyma
22 evőkanál olaj